4 ideeën voor een employer branding podcast.

 
 

Door de huidige krapte op de arbeidsmarkt wordt het steeds belangrijker om personeel te houden en aan te trekken door de employer branding goed op orde te krijgen. In dit artikel vind je hoe en waarom je dit door middel van podcasts kunt opbouwen.


Niet eens genoemd.

Uit een onderzoek van het Arbeidsmarkt Gedragsonderzoek van Intelligence Group blijkt dat de volgende 10 factoren de belangrijkste pull-factoren zijn om nieuw personeel aan te trekken. Ook is uit dit onderzoek gebleken dat de factoren waar werknemers het meest om geven niet eens worden genoemd.


10 belangrijkste pull-factoren.

  1. Goed salaris

  2. Werksfeer

  3. Vast Contract

  4. Inhoud van het werk

  5. Dichtbij huis/acceptabele reistijd

  6. Uitdaging in het werk

  7. Zelfstandigheid in de functie

  8. Acceptabele werkdruk

  9. Afwisseling van het werk

  10. Goede secundaire arbeidsvoorwaarden/CAO

bron: https://intelligence-group.nl/nl/resources/goed-salaris-belangrijk-maar-in-weinig-vacatures-benoemd/



Verlaag de drempel, vergroot de doelgroep.

Wist je dat 1 op de 6 mensen in Nederland moeite heeft met lezen, schrijven of rekenen?

Meer dan je dacht, he?

Tuurlijk, misschien valt jouw doelgroep daar niet onder, maar waarom zou je de drempel niet verlagen? Niet iedere kandidaat heeft de tijd om een stuk tekst te lezen waarvan diegene niet weet of het de moeite waard is. Maar audio podcasts kun je combineren met taken als koken, woon-werkverkeer, boodschappen doen, joggen, douchen enzovoort.


4 ideeën.

Om je een eindje op weg te brengen heb ik een aantal ideeën voor een employer branding podcast voor je bedacht:

1. Werknemers podcast

Wie kan er beter vertellen en is er geloofwaardiger dan het daadwerkelijke personeel? Interview de conducteur of die leuke office manager waar iedereen mee wil werken! Zij kunnen in een ontspannen interview alles vertellen over hun positieve ervaringen.
Deze podcasts kun je dan bij elke vacature zetten zodat potentiële kandidaten een beter beeld krijgen van wat ze kunnen verwachten.
Wat zeg je? Bang dat er negatieve ervaringen zijn? DOE DAAR DAN WAT AAN! Laat je kostbare werknemers niet vertrekken door ongunstige werkomstandigheden. Het kost je veel meer om maanden met een openstaande vacature rond te lopen.


2. Werkgevers podcast

Eigenlijk is dit een soort personal branding die je kunt inzetten als employer branding. Je kunt de CEO interviewen en laten zien wat een leuke werkgever zij of hij is! Je kunt ook de CEO met werknemers aan tafel laten zitten om te bespreken wat er wel en zelfs wat er minder goed gaat. Als de CEO daar dan goed mee omgaat en in de volgende aflevering hoor je dat de CEO daadwerkelijk de omstandigheden heeft verbeterd, dan scoor je punten!

3. Spanning podcast

Heb je uitdagende functies? Bespreek die uitdagingen dan en hoe deze zijn opgelost. Of bespreek de oplossing met collega’s.

4. De Opschepcast

Pak alle uitzonderlijk positieve onderdelen uit het bedrijf en ga die uitvergroten. Hebben jullie een unieke terugkerende activiteit? Bespreek de highlights van die activiteiten tot in de details. Het plezier van de werknemers zal te horen zijn en te voelen door de luisteraar.

Hoge bonussen? Bespreek wie de hoogste bonus van de maand had en hoe diegene dat voor elkaar heeft gekregen.

Ruben May

oprichter The Podcast Garden & podcast producer

https://www.rubenmay.com
Previous
Previous

4x Waarom je ook als kleiner bedrijf een podcast moet maken?

Next
Next

Waarom Video Podcast de toekomst is.