7x Hoe een podcast de interne communicatie versterkt.

Iedereen weet hoe belangrijk interne communicatie is, maar het kan effectiever! In deze blog leg ik je uit waarom jij een interne podcast zou moeten maken.

  1. Geen tijd.

Werknemers hebben het buiten werktijd al druk genoeg en worden steeds drukker. Maar waar er steeds minder tijd is om een stuk te lezen of zelfs een video te kijken zijn er nog talloze mogelijkheden om een podcast te luisteren op momenten die al ingepland staan zoals bijvoorbeeld tijdens het:

unsplash-image-qAc3UNF8Hm4.jpg
  • reizen van en naar werk (auto, fiets, motor)

  • koken

  • joggen

  • huishouden

  • douchen

2. Moeite met lezen.

In Nederland heeft ongeveer 1 op de 6 mensen moeite met lezen, schrijven of rekenen. Iets om rekening mee te houden dus!

Door een podcast aan te bieden bereikt de juiste informatie sneller de juiste personen.

unsplash-image-hgFY1mZY-Y0.jpg
 
unsplash-image-ukzHlkoz1IE.jpg

3. Motivatie.

Motiveer je personeel door in een interne podcast successen, leuke nieuwtjes en tips te delen. Wanneer een werknemer ook nog de eer heeft om als gast in de podcast terecht te komen motiveer je nog meer!

4. Agenda’s matchen niet.

Agenda’s naast elkaar leggen is tijdrovend. Je kunt nu een deel online laten deelnemen aan de meeting en de rest kan achteraf de podcast terug luisteren!


5. Alle neuzen dezelfde kant op.

Wanneer de organisatie groeit ontstaat er een steeds grotere afstand tussen de werkvloer en het management. Dit gat kun je dichten door een interne podcast te maken waarin een manager of CEO in gesprek gaat met iemand van de werkvloer zodat eventuele twijfel over de koers direct opgelost kan worden.

unsplash-image-4V8uMZx8FYA.jpg

6. Geld besparen.

Tuurlijk, op een kennis evenement kun je verbinden en netwerken, maar de hoeveelheid kennis die vaak in een hele korte tijd erin gestampt wordt is niet effectief. Als je een interne podcast maakt verspreid je die kennis over het hele jaar en het is waarschijnlijk een stuk goedkoper om grote gastsprekers in je podcast te krijgen dan om diegene als spreker in te huren op je evenement.

7. Minder schermtijd.

We komen er steeds meer achter hoe nadelig het kan zijn voor bijvoorbeeld een goede nachtrust en je ziet daarom ook dat men steeds bewuster wordt van de schermtijd.

Door kennis aan te bieden in de vorm van een interne podcast stop je bij te dragen aan een slechtere slaapkwaliteit wat op de werkvloer weer zichtbaar zal zijn.

Veilig publiceren?

Een interne podcast geeft al aan dat het niet de bedoeling is dat het openbaar wordt gedeeld. Bij springcast.fm hebben ze een hele mooie blog geschreven over hoe je dit op een veilige manier doet.

Zie hier de link naar deze blog: https://springcast.fm/blog/interne-podcast/


bronnen:
https://www.lezenenschrijven.nl/informatie-over-laaggeletterdheid-nederland 
https://springcast.fm/blog/interne-podcast/ 
Ruben May

oprichter The Podcast Garden & podcast producer

https://www.rubenmay.com
Previous
Previous

De beste geluidskwaliteit bij een podcast op afstand.

Next
Next

Hoe kies je een genre voor je podcast?